Reactivating architecture

Vernieuwers van de Nederlandse architectuur

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Indira van 't Klooster

Paperback | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een nieuwe generatie architecten werkt aan een optimistisch toekomstbeeld. Betrokken en pragmatisch bieden zij oplossingen voor maatschappelijk thema’s De omzet van Nederlandse architectenbureaus daalt dramatisch, maar het aantal architectenbureaus stijgt. Een toenemend aantal jonge ontwerpers neemt het heft in eigen hand om met de middelen van de architectuur een antwoord te formuleren op maatschappelijke uitdagingen. Zij omarmen een nieuwe werkelijkheid waarin gebruikers, bewoners en opdrachtgevers partners worden. In de 21ste eeuw komt in een nieuwe maatschappelijke en financiële context een groep jonge Nederlandse architecten en stedenbouwers tot nieuwe ideeën over hun vak. Leegstand, processtedenbouw, stilvallende investeringen, sociale tegenstellingen, verstarde organisaties, milieueisen; deze generatie onderzoekt de conceptuele mogelijkheden van de nieuwe werkelijkheid. Zij worden ontwikkelaar en ondernemer, creëren zelf opdrachtsituaties, vormen nieuwe coöperatieven en leveren ideeën die inspirerend zijn en ook in moeilijke financiële tijden praktisch toepasbaar en realiseerbaar zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Indira van 't Klooster
Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088790
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Een nieuwe generatie architecten werkt aan een optimistisch toekomstbeeld. Betrokken en pragmatisch bieden zij oplossingen voor maatschappelijk thema’s

De omzet van Nederlandse architectenbureaus daalt dramatisch, maar het aantal architectenbureaus stijgt. Een toenemend aantal jonge ontwerpers neemt het heft in eigen hand om met de middelen van de architectuur een antwoord te formuleren op maatschappelijke uitdagingen. Zij omarmen een nieuwe werkelijkheid waarin gebruikers, bewoners en opdrachtgevers partners worden. In de 21ste eeuw komt in een nieuwe maatschappelijke en financiële context een groep jonge Nederlandse architecten en stedenbouwers tot nieuwe ideeën over hun vak. Leegstand, processtedenbouw, stilvallende investeringen, sociale tegenstellingen, verstarde organisaties, milieueisen; deze generatie onderzoekt de conceptuele mogelijkheden van de nieuwe werkelijkheid.

Zij worden ontwikkelaar en ondernemer, creëren zelf opdrachtsituaties, vormen nieuwe coöperatieven en leveren ideeën die inspirerend zijn en ook in moeilijke financiële tijden praktisch toepasbaar en realiseerbaar zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Indira van 't Klooster
Uitgever
Valiz
ISBN
9789078088790
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Ultieme leestip