Reizen door de eeuwen heen

100 jaar Linschoten-Vereeniging (1908-2008)

Prijs € 15,99

Uitverkocht

Paperback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1908 besloot een aantal historici en oud-zeevarenden om de belangrijkste journalen en reisverhalen van Nederlandse ontdekkingsreizigers uit de zestiende en zeventiende eeuw in boekvorm uit te geven. Zij richtten daarvoor de Linschoten-Vereeniging op. De naam van de vereniging ontleenden zij aan de koopman Jan Huygen van Linschoten, die eind zestiende eeuw lange tijd in Azië woonde en reisde. Na zijn terugkeer publiceerde deze Enkhuizer een boek over Azië, getiteld Itinerario; het beroemdste reisverhaal dat ooit door een Nederlander is geschreven. Het Itinerario is een van de meer dan honderd reisverslagen die de Linschoten-Vereeniging in de afgelopen eeuw heeft doen verschijnen. De vereniging is als honderdjarige nog springlevend. Zij publiceert elk jaar een nieuw deel in de reeks ‘Werken van de Linschoten-Vereeniging’ die uitgegroeide tot een unieke collectie reisverhalen in het Nederlandse taalgebied. In deze speciale jubileumuitgave belichten vooraanstaande maritiem-historici de geschiedenis van de Linschoten-Vereeniging en de ontwikkeling van het reisverhaal in de zeventiende eeuw. Het boek bevat tevens een korte inhoudsbeschrijving van alle tot nog toe verschenen 'Werken'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057305641
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

In 1908 besloot een aantal historici en oud-zeevarenden om de belangrijkste journalen en reisverhalen van Nederlandse ontdekkingsreizigers uit de zestiende en zeventiende eeuw in boekvorm uit te geven. Zij richtten daarvoor de Linschoten-Vereeniging op. De naam van de vereniging ontleenden zij aan de koopman Jan Huygen van Linschoten, die eind zestiende eeuw lange tijd in Azië woonde en reisde. Na zijn terugkeer publiceerde deze Enkhuizer een boek over Azië, getiteld Itinerario; het beroemdste reisverhaal dat ooit door een Nederlander is geschreven.

Het Itinerario is een van de meer dan honderd reisverslagen die de Linschoten-Vereeniging in de afgelopen eeuw heeft doen verschijnen. De vereniging is als honderdjarige nog springlevend. Zij publiceert elk jaar een nieuw deel in de reeks ‘Werken van de Linschoten-Vereeniging’ die uitgegroeide tot een unieke collectie reisverhalen in het Nederlandse taalgebied.

In deze speciale jubileumuitgave belichten vooraanstaande maritiem-historici de geschiedenis van de Linschoten-Vereeniging en de ontwikkeling van het reisverhaal in de zeventiende eeuw. Het boek bevat tevens een korte inhoudsbeschrijving van alle tot nog toe verschenen 'Werken'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
WalburgPers Algemeen
ISBN
9789057305641
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Ultieme leestip