Reizen zonder John

op zoek naar Amerika

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Geert Mak

Paperback | Mei 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 5 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

'Voor ons, kinderen van de jaren 50, was Amerika een droomland' Altijd al was Amerika een 'geheime liefde' voor Geert Mak (1946). Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land was voor hem een spiegel van waaruit hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. Mak - gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam (De engel van Amsterdam, Een kleine geschiedenis van Amsterdam) van Nederland (Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader), en van Europa (In Europa, De hond van Tisma) - deelt zijn liefde voor en kennis over Amerika met ons in zijn nieuwste boek Reizen zonder John - Op zoek naar Amerika Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, maar dan precies vijftig jaar later. In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, in talloze gesprekken en observaties, hoe de Amerikaanse steden en dorpen de afgelopen halve eeuw veranderd zijn. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog 'Het beloofde land'? En wat delen Amerika en Europa nog samen? Reizen zonder John is niet alleen een onmisbare gids voor Amerika, dat dit najaar vanwege de verkiezingen volop in de belangstelling zal staan, maar bovenal een waardige en inspirerende opvolger van zijn eerdere bestsellers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geert Mak
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045021614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Voor ons, kinderen van de jaren 50, was Amerika een droomland'

Altijd al was Amerika een 'geheime liefde' voor Geert Mak (1946). Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land was voor hem een spiegel van waaruit hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf.
Mak - gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam (De engel van Amsterdam, Een kleine geschiedenis van Amsterdam) van Nederland (Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader), en van Europa (In Europa, De hond van Tisma) - deelt zijn liefde voor en kennis over Amerika met ons in zijn nieuwste boek Reizen zonder John - Op zoek naar Amerika
Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, maar dan precies vijftig jaar later. In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, in talloze gesprekken en observaties, hoe de Amerikaanse steden en dorpen de afgelopen halve eeuw veranderd zijn. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog 'Het beloofde land'? En wat delen Amerika en Europa nog samen?
Reizen zonder John is niet alleen een onmisbare gids voor Amerika, dat dit najaar vanwege de verkiezingen volop in de belangstelling zal staan, maar bovenal een waardige en inspirerende opvolger van zijn eerdere bestsellers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geert Mak
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789045021614
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip