Set koningsbiografieën

Willem I, Willem II, Willem III

Prijs € 89,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jeroen Koch, Jeroen van Zanten, Dik van der Meulen

December 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Voor het eerst sinds 1890 wordt Nederland door een koning geregeerd. Over hem is het een en ander bekend - maar wie waren de mannelijke voorgangers van koning Willem-Alexander? Tweehonderd jaar geleden, op 30 november 1813, landde prins Willem Frederik op Scheveningen. Enkele dagen later werd hij uitgeroepen tot soeverein vorst. In het kader van het tweehonderdjarig bestaan van de Nederlandse monarchie in 2013 hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds, Uitgeverij Boom en de Universiteit Utrecht het initiatief genomen tot de publicatie van de biografieën van de eerste drie Nederlandse koningen. De drie auteurs Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van der Meulen, die de volledige medewerking kregen van het Koninklijk Huis Archief, hebben biografieën geschreven die rijk zijn aan onthullingen en spectaculaire nieuwe inzichten. Met de verschijning van dit baanbrekende drieluik zal de Nederlandse geschiedenis moeten worden herschreven. De set bestaat uit: Koning Willem I - Jeroen Koch Koning Willem II - Jeroen van Zanten Koning Willem III - Dik van der Meulen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Koch, Jeroen van Zanten, Dik van der Meulen
Uitgever
Boom
ISBN
9789089531377
Bindwijze
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Voor het eerst sinds 1890 wordt Nederland door een koning geregeerd. Over hem is het een en ander bekend - maar wie waren de mannelijke voorgangers van koning Willem-Alexander?

Tweehonderd jaar geleden, op 30 november 1813, landde prins Willem Frederik op Scheveningen. Enkele dagen later werd hij uitgeroepen tot soeverein vorst. In het kader van het tweehonderdjarig bestaan van de Nederlandse monarchie in 2013 hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds, Uitgeverij Boom en de Universiteit Utrecht het initiatief genomen tot de publicatie van de biografieën van de eerste drie Nederlandse koningen.
De drie auteurs Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van der Meulen, die de volledige medewerking kregen van het Koninklijk Huis Archief, hebben biografieën geschreven die rijk zijn aan onthullingen en spectaculaire nieuwe inzichten. Met de verschijning van dit baanbrekende drieluik zal de Nederlandse geschiedenis moeten worden herschreven.

De set bestaat uit:
Koning Willem I - Jeroen Koch
Koning Willem II - Jeroen van Zanten
Koning Willem III - Dik van der Meulen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Koch, Jeroen van Zanten, Dik van der Meulen
Uitgever
Boom
ISBN
9789089531377
Bindwijze
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip