Shakespeare (e-Book)

Het raadsel van genialiteit

Prijs € 15,50

Niet beschikbaar

Boris Johnson

EPUB met digitaal watermerk | April 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat maakt Shakespeare Shakespeare? Dat is, zoals hij zelf zegt, de grote vraag. Shakespeare is nog steeds de meest gespeelde, meest vertaalde en meest vereerde toneelschrijver in de geschiedenis van de westerse wereld. Niemand heeft de hartenroerselen van de mens zo treffend en op zo veel manieren voor het voetlicht gebracht, niemand zette zulke verrassende vrouwelijke personages op het toneel en niemand leerde ons zoveel over politiek als Shakespeare. Als Shakespeare de allergrootste is, wat wás die grootsheid dan? Boris Johnson ontleedt de genialiteit van Shakespeare op op een manier waardoor je begrijpt wat er aan de hand is, wat Shakespeares personages voorstellen en waar het allemaal om gaat. Leer Shakespeare kennen in zijn eigen tijd.     De pers over De Churchill Factor:‘Superieure schrijfstijl en creatieve vondsten.’ – de Volkskrant ‘Fantastisch!’ – Matthijs van Nieuwskerk in DWDD ‘Hij schrijft met geestdrift […] Het resultaat is een boek dat nooit verveelt, door en door scherpzinning […] Dit boek schittert.’ – The Times Boris Johnson (New York City, 19 juni 1964) is een Brits politicus, journalist, schrijver, classicus en historicus. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Boris Johnson
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000353385
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
456

Beschrijving

Wat maakt Shakespeare Shakespeare? Dat is, zoals hij zelf zegt, de grote vraag.


Shakespeare is nog steeds de meest gespeelde, meest vertaalde en meest vereerde toneelschrijver in de geschiedenis van de westerse wereld. Niemand heeft de hartenroerselen van de mens zo treffend en op zo veel manieren voor het voetlicht gebracht, niemand zette zulke verrassende vrouwelijke personages op het toneel en niemand leerde ons zoveel over politiek als Shakespeare.

Als Shakespeare de allergrootste is, wat wás die grootsheid dan?

Boris Johnson ontleedt de genialiteit van Shakespeare op op een manier waardoor je begrijpt wat er aan de hand is, wat Shakespeares personages voorstellen en waar het allemaal om gaat. Leer Shakespeare kennen in zijn eigen tijd.  

 

De pers over De Churchill Factor:
‘Superieure schrijfstijl en creatieve vondsten.’ – de Volkskrant

‘Fantastisch!’ – Matthijs van Nieuwskerk in DWDD

‘Hij schrijft met geestdrift […] Het resultaat is een boek dat nooit verveelt, door en door scherpzinning […] Dit boek schittert.’ – The Times

Boris Johnson (New York City, 19 juni 1964) is een Brits politicus, journalist, schrijver, classicus en historicus. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Boris Johnson
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000353385
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
456