Slag in de schaduw

Peel/Maas 1944-1945

Prijs € 19,50

In herdruk

Ook beschikbaar als:

A. Korthals Altes, N.K.C.A. in 't Veld

Hardback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van September 1944 tot 1 maart 1945 vond in de Peel en de Maasvallei een gecompliceerde strijd plaats die nooit een offici naam heeft gekregen. Deze slag in het land van Peel en Maas kan met recht ‘Slag in de schaduw’ genoemd worden, overvleugeld als deze 150 dagen durende strijd werd door spectaculairder gebeurtenissen elders in het land, bijv. de luchtlandingen in het rivierengebied, de geallieerde race tegen de klok in tussen Valkenswaard en Arnhem en de inundatie door luchtbombardementen en bevrijdingvanWalcheren. Dat de strijd in het grensgebied van Brabant en Limburg toch niet geheel onbekend is gebleven, is vooral te danken aan het feit dat in het tijdens de gevechten totaal vernielde dorp Overloon thans het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is gevestigd. Wat er werkelijk gebeurde in die bewogen periode is van dag tot dag beschreven in deze in zijn soort unieke uitgave, die thans met recht een vierde druk beleeft. Een ‘levendig geschreven, hier en daar zelfs meeslepend boek’ (R. Soetenhorst in NRC/Handelsblad); een ‘doortimmerd, samenhangende verslaggeving... zeer boeiend en zeer gedetailleerd.. het definitieve verhaal van deze zeer dramatische gebeurtenissen’ (J. Wijnen in De Nieuwe Krant/De Gelderlander).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Korthals Altes, N.K.C.A. in 't Veld
Uitgever
Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B.V.
ISBN
9789067076173
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

Van September 1944 tot 1 maart 1945 vond in de Peel en de Maasvallei een gecompliceerde strijd plaats die nooit een offici naam heeft gekregen. Deze slag in het land van Peel en Maas kan met recht ‘Slag in de schaduw’ genoemd worden, overvleugeld als deze 150 dagen durende strijd werd door spectaculairder gebeurtenissen elders in het land, bijv. de luchtlandingen in het rivierengebied, de geallieerde race tegen de klok in tussen Valkenswaard en Arnhem en de inundatie door luchtbombardementen en bevrijdingvanWalcheren.
Dat de strijd in het grensgebied van Brabant en Limburg toch niet geheel onbekend is gebleven, is vooral te danken aan het feit dat in het tijdens de gevechten totaal vernielde dorp Overloon thans het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is gevestigd. Wat er werkelijk gebeurde in die bewogen periode is van dag tot dag beschreven in deze in zijn soort unieke uitgave, die thans met recht een vierde druk beleeft. Een ‘levendig geschreven, hier en daar zelfs meeslepend boek’ (R. Soetenhorst in NRC/Handelsblad); een ‘doortimmerd, samenhangende verslaggeving... zeer boeiend en zeer gedetailleerd.. het definitieve verhaal van deze zeer dramatische gebeurtenissen’ (J. Wijnen in De Nieuwe Krant/De Gelderlander).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Korthals Altes, N.K.C.A. in 't Veld
Uitgever
Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B.V.
ISBN
9789067076173
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Ultieme leestip