Sonderkommando Auschwitz

Prijs € 19,95

Uitverkocht

S Venezia

Paperback | Januari 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

In de vernietigingskampen waren de leden van het Sonderkommando belast met het gruwelijkste werk: het werk in de gaskamers. Joodse gevangenen maakten gedwongen deel uit van deze ‘speciale werkploegen’ en kregen van de ss de opdracht slachtoffers naar de gaskamers te begeleiden, de ruimtes schoon te maken en de lichamen van de slachtoffers te verbranden, om enige tijd later zelf te worden gedood. Na de bevrijding hebben veel van de leden van de Sonderkommandos die de oorlog wel overleefd hebben, zelfmoord gepleegd of zijn in een psychiatrische inrichting opgenomen. De Grieks-Italiaanse jood Shlomo Venezia is een van de zeer weinigen die het Sonderkommando heeft overleefd. Pas na vijftig jaar was hij in staat erover te spreken. In Sonderkommando vertelt hij zijn verhaal, van de deportatie in treinen vanuit Griekenland, de selectie bij aankomst in Auschwitz, het werk in het kamp, de bevrijding en het leven erna.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
S Venezia
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026321016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

In de vernietigingskampen waren de leden van het Sonderkommando belast met het gruwelijkste werk: het werk in de gaskamers. Joodse gevangenen maakten gedwongen deel uit van deze ‘speciale werkploegen’ en kregen van de ss de opdracht slachtoffers naar de gaskamers te begeleiden, de ruimtes schoon te maken en de lichamen van de slachtoffers te verbranden, om enige tijd later zelf te worden gedood. Na de bevrijding hebben veel van de leden van de Sonderkommandos die de oorlog wel overleefd hebben, zelfmoord gepleegd of zijn in een psychiatrische inrichting opgenomen.

De Grieks-Italiaanse jood Shlomo Venezia is een van de zeer weinigen die het Sonderkommando heeft overleefd. Pas na vijftig jaar was hij in staat erover te spreken. In Sonderkommando vertelt hij zijn verhaal, van de deportatie in treinen vanuit Griekenland, de selectie bij aankomst in Auschwitz, het werk in het kamp, de bevrijding en het leven erna.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
S Venezia
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026321016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Ultieme leestip