SPQR (e-Book)

een geschiedenis van het Romeinse rijk

Prijs € 18,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Mary Beard

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het oude Rome is belangrijk. De geschiedenis van het rijk, van zijn veroveringen, wreedheid en uitspattingen, is voor ons nog altijd een ijkpunt. Zijn mythen, verhalen, disputen en problemen houden ons nog altijd bezig. SPQR biedt een frisse kijk op de Romeinse geschiedenis door een van ’s werelds belangrijkste classici. Mary Beard onderzoekt niet alleen hoe Rome van een onbelangrijk dorp in Midden-Italië uitgroeide tot een wereldmacht die heerste over een gebied van Spanje tot in Syrië, maar ook hoe de Romeinen zichzelf en hun wereld zagen, en waarom dat van belang is tot in onze eeuw. Deze gezaghebbende geschiedenis omspant duizend jaar, en werpt een nieuw licht op veel aspecten van de Romeinse beschaving, van de slavernij en de religie tot het stromend water. Het is het definitieve boek over het oude Rome, verrassend en goedgeschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mary Beard
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025300593
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
8001663 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
510

Beschrijving

Het oude Rome is belangrijk. De geschiedenis van het rijk, van zijn veroveringen, wreedheid en uitspattingen, is voor ons nog altijd een ijkpunt. Zijn mythen, verhalen, disputen en problemen houden ons nog altijd bezig.
SPQR biedt een frisse kijk op de Romeinse geschiedenis door een van ’s werelds belangrijkste classici. Mary Beard onderzoekt niet alleen hoe Rome van een onbelangrijk dorp in Midden-Italië uitgroeide tot een wereldmacht die heerste over een gebied van Spanje tot in Syrië, maar ook hoe de Romeinen zichzelf en hun wereld zagen, en waarom dat van belang is tot in onze eeuw.
Deze gezaghebbende geschiedenis omspant duizend jaar, en werpt een nieuw licht op veel aspecten van de Romeinse beschaving, van de slavernij en de religie tot het stromend water. Het is het definitieve boek over het oude Rome, verrassend en goedgeschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mary Beard
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025300593
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
8001663 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
510