Te vuur en te zwaard (e-Book)

Effectiviteit en overdaad in de westerse strijd tegen terrorisme

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Teun van Dongen

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Overal in de westerse wereld beantwoorden regeringen de terroristische dreiging met nieuwe maatregelen. In Frankrijk is de noodtoestand permanent geworden, in België krijgt de politie hulp van bijna 2000 militairen en in Nederland heeft de Tweede Kamer de bevoegdheden van de AIVD flink uitgebreid. En dan zijn er nog de deradicaliseringstrajecten en de vele veiligheidsmaatregelen rond drukke plekken en evenementen. Maar hoe effectief zijn al die maatregelen nu eigenlijk? En wegen de opbrengsten wel op tegen de nadelige gevolgen? Nu het Kalifaat van de Islamitische Staat is ingestort en de dreiging in het Westen in ieder geval tijdelijk iets minder lijkt, is het tijd om de balans op te maken. Gebruikmakend van voorbeelden uit de strijd van westerse landen tegen Al Qaida en de Islamitische Staat laat terrorisme-onderzoeker Teun van Dongen zien wanneer de verschillende vormen van terrorismebestrijding werken, wanneer ze de samenleving schade toebrengen en waar westerse overheden in de strijd tegen terrorisme te ver zijn gegaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Teun van Dongen
Uitgever
Volt
ISBN
9789021416991
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2020
Bestandsgrootte
961224 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116

Beschrijving

Overal in de westerse wereld beantwoorden regeringen de terroristische dreiging met nieuwe maatregelen. In Frankrijk is de noodtoestand permanent geworden, in België krijgt de politie hulp van bijna 2000 militairen en in Nederland heeft de Tweede Kamer de bevoegdheden van de AIVD flink uitgebreid. En dan zijn er nog de deradicaliseringstrajecten en de vele veiligheidsmaatregelen rond drukke plekken en evenementen. Maar hoe effectief zijn al die maatregelen nu eigenlijk? En wegen de opbrengsten wel op tegen de nadelige gevolgen? Nu het Kalifaat van de Islamitische Staat is ingestort en de dreiging in het Westen in ieder geval tijdelijk iets minder lijkt, is het tijd om de balans op te maken.
Gebruikmakend van voorbeelden uit de strijd van westerse landen tegen Al Qaida en de Islamitische Staat laat terrorisme-onderzoeker Teun van Dongen zien wanneer de verschillende vormen van terrorismebestrijding werken, wanneer ze de samenleving schade toebrengen en waar westerse overheden in de strijd tegen terrorisme te ver zijn gegaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Teun van Dongen
Uitgever
Volt
ISBN
9789021416991
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2020
Bestandsgrootte
961224 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
116