The live bait squadron

three massgraves off the Dutch coast, 22 september 1914

Prijs € 22,95

Niet beschikbaar

Henk H.M. van der Linden

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 22 september 1914 gingen tussen 06.20 uur en 07.55 uur vlak voor de Scheveningse kust drie Britse kruisers ten onder, de Aboukir, de Hogue en de Cressy. Met hen verdwenen 2200 mannen in de golven. Bijna 800 werden gered, maar ruim 1400 verdronken. De veroorzaker was een eenvoudige Duitse onderzeeboot, de U9. Voor de Duitsers was dit een enorme opsteker aan het begin van de oorlog. Bij de Britten kwam het aan als een mokerslag, de grootste klap ooit toegebracht aan de als onoverwinnelijk beschouwde Royal Navy. De auteur heeft na jarenlang onderzoek een buitengewoon toegankelijke reconstructie van dit drama geschreven. Achtereenvolgens beschrijft hij de aanloop, de lotgevallen van de bemanningsleden én de gevolgen, zowel vanuit Britse als Duitse invalshoek. Wat de bemanningen meemaakten wordt verteld in persoonlijke verhalen van overlevenden. Een deel daarvan werd gered door Nederlandse koopvaardijschepen en in ons land opgevangen. Ook dat maakt deel uit van het verhaal van deze aangrijpende en tot nu toe vergeten ramp. Er bestond in de Angelsaksische wereld zoveel belangstelling voor dit boek dat thans de engelse editie zal verschijnen. Engelse editie!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk H.M. van der Linden
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Op 22 september 1914 gingen tussen 06.20 uur en 07.55 uur vlak voor de Scheveningse kust drie Britse kruisers ten onder, de Aboukir, de Hogue en de Cressy. Met hen verdwenen 2200 mannen in de golven. Bijna 800 werden gered, maar ruim 1400 verdronken. De veroorzaker was een eenvoudige Duitse onderzeeboot, de U9. Voor de Duitsers was dit een enorme opsteker aan het begin van de oorlog. Bij de Britten kwam het aan als een mokerslag, de grootste klap ooit toegebracht aan de als onoverwinnelijk beschouwde Royal Navy.

De auteur heeft na jarenlang onderzoek een buitengewoon toegankelijke reconstructie van dit drama geschreven. Achtereenvolgens beschrijft hij de aanloop, de lotgevallen van de bemanningsleden én de gevolgen, zowel vanuit Britse als Duitse invalshoek. Wat de bemanningen meemaakten wordt verteld in persoonlijke verhalen van overlevenden. Een deel daarvan werd gered door Nederlandse koopvaardijschepen en in ons land opgevangen. Ook dat maakt deel uit van het verhaal van deze aangrijpende en tot nu toe vergeten ramp. Er bestond in de Angelsaksische wereld zoveel belangstelling voor dit boek dat thans de engelse editie zal verschijnen.

Engelse editie!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk H.M. van der Linden
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461532602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Ultieme leestip