Transgender in Nederland

een buitengewone geschiedenis

Prijs € 37,90

In herdruk

Ook beschikbaar als:

Alex Bakker

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Historicus Alex Bakker beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen - van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen - zelf aan het woord.Bij de geboorte wordt voor elk kind standaard de keuze gemaakt: jongen of meisje. Maar niet bij iedereen klopt deze keuze ook. Eén op de twintig mensen voelt zich niet eenduidig man of vrouw. Alleen al in Nederland veranderen daarom elk jaar enkele duizenden mensen van geslacht. Nederland heeft nu al ruim zestig jaar ervaring met transgenderzorg en loopt daarmee voorop in de wereld. Historicus Alex Bakker, zelf transgender, onderzoekt het verhaal van medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Bakker spreekt met transgenders die deze bewogen geschiedenis zelf hebben beleefd en laat sleutelfiguren als psychologen, artsen en politici aan het woord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alex Bakker
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Historicus Alex Bakker beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen - van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen - zelf aan het woord.

Bij de geboorte wordt voor elk kind standaard de keuze gemaakt: jongen of meisje. Maar niet bij iedereen klopt deze keuze ook. Eén op de twintig mensen voelt zich niet eenduidig man of vrouw. Alleen al in Nederland veranderen daarom elk jaar enkele duizenden mensen van geslacht. Nederland heeft nu al ruim zestig jaar ervaring met transgenderzorg en loopt daarmee voorop in de wereld. Historicus Alex Bakker, zelf transgender, onderzoekt het verhaal van medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Bakker spreekt met transgenders die deze bewogen geschiedenis zelf hebben beleefd en laat sleutelfiguren als psychologen, artsen en politici aan het woord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alex Bakker
Uitgever
Boom
ISBN
9789089536228
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304