Tussen oude continenten

de vele gezichten van de Middellandse Zee

Prijs € 17,90

Uitverkocht

Henk Driessen

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Middellandse Zee is een uitzonderlijke zee, misschien wel de bijzonderste van alle zeeën. Geen andere zee ter wereld heeft de culturen eromheen en ver daarbuiten zozeer doordrongen en gevormd. De Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, de joden, het christendom, de islam, de Ottomanen, de Italiaanse steden, het Spanje van Filips II, en tegenwoordig de vele nieuwe en niet meer zo nieuwe Nederlanders (en Belgen) uit Marokko en Turkije: cultureel, economisch en sociaal is de Middellandse Zee van vitaal belang geweest voor onze West-Europese samenleving en is dat nog altijd. Nu heeft degene die Middellandse Zee zegt, het meestal over de regio en niet over de zee zelf. Henk Driessen kiest in dit originele boek een andere invalshoek. Als het ware vanuit de zee onderzoekt hij het land eromheen, en dan met name de invloed die de zee op de haar omringende culturen heeft uitgeoefend. Hij beschrijft in detail wat de zee voor de mensen betekent: hoe ze verbindt en scheidt, verslindt en voedt, hoe ze de visie op het leven en de verbeeldingswerled van de mensen bepaalt. Anekdotes, petites histoires, wetenswaardigheden en miniaturen verlevendigen zijn betoog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Driessen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421998
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

De Middellandse Zee is een uitzonderlijke zee, misschien wel de bijzonderste van alle zeeën. Geen andere zee ter wereld heeft de culturen eromheen en ver daarbuiten zozeer doordrongen en gevormd. De Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, de joden, het christendom, de islam, de Ottomanen, de Italiaanse steden, het Spanje van Filips II, en tegenwoordig de vele nieuwe en niet meer zo nieuwe Nederlanders (en Belgen) uit Marokko en Turkije: cultureel, economisch en sociaal is de Middellandse Zee van vitaal belang geweest voor onze West-Europese samenleving en is dat nog altijd.

Nu heeft degene die Middellandse Zee zegt, het meestal over de regio en niet over de zee zelf. Henk Driessen kiest in dit originele boek een andere invalshoek. Als het ware vanuit de zee onderzoekt hij het land eromheen, en dan met name de invloed die de zee op de haar omringende culturen heeft uitgeoefend. Hij beschrijft in detail wat de zee voor de mensen betekent: hoe ze verbindt en scheidt, verslindt en voedt, hoe ze de visie op het leven en de verbeeldingswerled van de mensen bepaalt. Anekdotes, petites histoires, wetenswaardigheden en miniaturen verlevendigen zijn betoog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Driessen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028421998
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Ultieme leestip