Verdeel en heers

de deling van Afrika 1880-1914

Prijs € 16,99

Uitverkocht

H.L. Wesseling

Paperback | Maart 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De deling van Afrika vormt een van de meest spectaculaire episoden uit de moderne geschiedenis. In 1880 was Afrika voor de Europeanen nog steeds een onbekend continent. Dertig jaar later was bijna het hele werelddeel onder Europees bestuur gebracht. Deze race om koloniën ging gepaard met vele spannende avonturen en dramatische conflicten. In Verdeel en heers ligt het accent in de eerste plaats op het geschiedverhaal. De vele schilderachtige en dramatische gebeurtenissen herleven. De personages worden met verve beschreven, zowel de pioniers en veroveraars en de Europese staatslieden die dit hele proces probeerden te sturen, als natuurlijk de Afrikaanse hoofdrolspelers. Verdeel en heers is daarmee bovenal een verhaal, het verhaal van een van de meest dramatische hoogtepunten uit de eeuwenlange geschiedenis van de expansie van Europa.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.L. Wesseling
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035132016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
521

Beschrijving

De deling van Afrika vormt een van de meest spectaculaire episoden uit de moderne geschiedenis. In 1880 was Afrika voor de Europeanen nog steeds een onbekend continent. Dertig jaar later was bijna het hele werelddeel onder Europees bestuur gebracht. Deze race om koloniën ging gepaard met vele spannende avonturen en dramatische conflicten.
In Verdeel en heers ligt het accent in de eerste plaats op het geschiedverhaal. De vele schilderachtige en dramatische gebeurtenissen herleven. De personages worden met verve beschreven, zowel de pioniers en veroveraars en de Europese staatslieden die dit hele proces probeerden te sturen, als natuurlijk de Afrikaanse hoofdrolspelers. Verdeel en heers is daarmee bovenal een verhaal, het verhaal van een van de meest dramatische hoogtepunten uit de eeuwenlange geschiedenis van de expansie van Europa.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.L. Wesseling
Uitgever
Bert Bakker
ISBN
9789035132016
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
521

Ultieme leestip