Verscheurd Catalonië (e-Book)

Een journalistieke blik achter de schermen van het proces naar onafhankelijkheid

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Koen Greven

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Catalaanse crisis uitgelegd door een expert  Het optreden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerden te houden op 1 oktober 2017, werd internationaal nieuws. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de wereld over. Vriend en vijand waren het eens dat dit nooit had mogen gebeuren. Maar hoe kwam het dan toch zover?  Koen Greven volgt de situatie in Catalonië als Spanje-correspondent voor NRC sinds 2015 op de voet. Nu, rondom het strafproces tegen de separatisten komt hij met een blik achter de schermen van de Catalaanse crisis. Van het Catalaanse verleden naar el president Puigdemont, het referendum, het nieuwe Spaanse nationalisme, de propagandamachines, FC Barcelona tot het proces in Madrid. Alle facetten komen aan bod. Het levert een fascinerend portret op van een verscheurde regio. Koen Greven is correspondent Spanje, Portugal en Marokko voor NRC. Sinds 2015 is Madrid zijn standplaats. Hiervoor was hij sportjournalist en schreef hij het boek Een elftal bondscoaches.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Greven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000368105
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
891 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

De Catalaanse crisis uitgelegd door een expert 

Het optreden van de Spaanse ordetroepen die met geweld een illegaal referendum tegen probeerden te houden op 1 oktober 2017, werd internationaal nieuws. Beelden van gewonde Catalanen in stembureaus gingen de wereld over. Vriend en vijand waren het eens dat dit nooit had mogen gebeuren. Maar hoe kwam het dan toch zover? 

Koen Greven volgt de situatie in Catalonië als Spanje-correspondent voor NRC sinds 2015 op de voet. Nu, rondom het strafproces tegen de separatisten komt hij met een blik achter de schermen van de Catalaanse crisis. Van het Catalaanse verleden naar el president Puigdemont, het referendum, het nieuwe Spaanse nationalisme, de propagandamachines, FC Barcelona tot het proces in Madrid. Alle facetten komen aan bod. Het levert een fascinerend portret op van een verscheurde regio.

Koen Greven is correspondent Spanje, Portugal en Marokko voor NRC. Sinds 2015 is Madrid zijn standplaats. Hiervoor was hij sportjournalist en schreef hij het boek Een elftal bondscoaches.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Greven
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000368105
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2019
Bestandsgrootte
891 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192