Vlaanderen in de middeleeuwen (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

David Nicholas

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa. De geschiedenis van middeleeuws Vlaanderen is de rode draad doorheen de lange academische carrière van de gerenommeerde Amerikaanse historicus David Nicholas. Veertig jaar lang deed hij diepgravend onderzoek over het economisch en politiek belang van de regio. Dat levenswerk resulteerde in dit erudiete boek. Nicholas schetst een levendig portret van het Vlaanderen tussen de zesde en de vijftiende eeuw. Aan de hand van ontelbare primaire bronnen en met een open geest kijkt hij met een hedendaagse bril naar deze tumultueuze tijdspanne in onze geschiedenis.Dit internationaal standaardwerk wordt heruitgegeven in het Engels en zal eindelijk ook verkrijgbaar zijn in het Nederlands.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Nicholas
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159168
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1393436 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450

Beschrijving

Vlaanderen is in de geschiedenis nooit zo belangrijk geweest als in de middeleeuwen. Het toenmalige graafschap Vlaanderen was een politieke sterkhouder en stond aan de wieg van de industrialisatie en verstedelijking van Europa. Maar Vlaanderen was tevens het slagveld van Europa.
De geschiedenis van middeleeuws Vlaanderen is de rode draad doorheen de lange academische carrière van de gerenommeerde Amerikaanse historicus David Nicholas. Veertig jaar lang deed hij diepgravend onderzoek over het economisch en politiek belang van de regio. Dat levenswerk resulteerde in dit erudiete boek. Nicholas schetst een levendig portret van het Vlaanderen tussen de zesde en de vijftiende eeuw. Aan de hand van ontelbare primaire bronnen en met een open geest kijkt hij met een hedendaagse bril naar deze tumultueuze tijdspanne in onze geschiedenis.
Dit internationaal standaardwerk wordt heruitgegeven in het Engels en zal eindelijk ook verkrijgbaar zijn in het Nederlands.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Nicholas
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492159168
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2015
Bestandsgrootte
1393436 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
450