Voor God en vaderland

Een Belgisch priester, zijn verzetsgroep en een postduif tijdens WOII

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Gordon Corera

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedereen heeft al gehoord van de Britse geheime diensten MI5 en MI6. Maar wie kent MI14(d), de Secret Pigeon Service die tijdens de Tweede Wereldoorlog met postduiven berichten overbracht uit het bezette Europa? In het noordwesten van Frankrijk, België en Nederland wemelde het van de duivenmelkers. Enkelen van hen smokkelden, door middel van kleine kokertjes die aan de poten van de vogels bevestigd werden, belangrijke informatie over de Duitse bezetter naar de Britse legerleiding.Belgische spilfiguur in MI14(d) was de priester Jozef Raskin. De belezen en bereisde man schopte het tot raadgever van koning Leopold III en was voor de Tweede Wereldoorlog legeraalmoezenier in de Belgische rangen. Na de capitulatie van België in 1940, werd hij leider van een verzetsgroep, Leopold Vindictive 200, die de naam droeg van zijn geliefde vorst. Met zijn kennis van radiografie luisterde hij gesprekken van de Duitsers af en via de Secret Pigeon Service bezorgde hij onder andere gedetailleerde plannen van de Duitse kustversterking aan de geallieerden. Maar in 1942 werd hij door de Gestapo gearresteerd en een jaar later werd hij onthoofd in Dortmund.Auteur Gordon Corera vertelt de heldhaftige geschiedenis van priester Jozef Raskin en andere Belgische spionnen die hun leven riskeerden bij het versturen van geheime berichten met postduiven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gordon Corera
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492626578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Iedereen heeft al gehoord van de Britse geheime diensten MI5 en MI6. Maar wie kent MI14(d), de Secret Pigeon Service die tijdens de Tweede Wereldoorlog met postduiven berichten overbracht uit het bezette Europa? In het noordwesten van Frankrijk, België en Nederland wemelde het van de duivenmelkers. Enkelen van hen smokkelden, door middel van kleine kokertjes die aan de poten van de vogels bevestigd werden, belangrijke informatie over de Duitse bezetter naar de Britse legerleiding.

Belgische spilfiguur in MI14(d) was de priester Jozef Raskin. De belezen en bereisde man schopte het tot raadgever van koning Leopold III en was voor de Tweede Wereldoorlog legeraalmoezenier in de Belgische rangen. Na de capitulatie van België in 1940, werd hij leider van een verzetsgroep, Leopold Vindictive 200, die de naam droeg van zijn geliefde vorst. Met zijn kennis van radiografie luisterde hij gesprekken van de Duitsers af en via de Secret Pigeon Service bezorgde hij onder andere gedetailleerde plannen van de Duitse kustversterking aan de geallieerden. Maar in 1942 werd hij door de Gestapo gearresteerd en een jaar later werd hij onthoofd in Dortmund.

Auteur Gordon Corera vertelt de heldhaftige geschiedenis van priester Jozef Raskin en andere Belgische spionnen die hun leven riskeerden bij het versturen van geheime berichten met postduiven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gordon Corera
Uitgever
Horizon
ISBN
9789492626578
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304