Voor Handel en Maatschappij

geschiedenis van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, 1824-1964

Prijs € 64,90

Niet beschikbaar

Ton de Graaf

Hardback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De belangrijkste en oudste voorganger van ABN AMRO was de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), die een cruciale rol heeft gespeeld in de Nederlandse economie. Dit boek is na 88 jaar het eerste volledige overzicht van de geschiedenis van de NHM. De Nederlandsche Handel-Maatschappij werd in 1824 opgericht, op initiatief van koning Willem I. In veel opzichten was ze de opvolger van de roemruchte VOC. Lange tijd was de handelsonderneming vooral in Nederlands-Indië actief. Vanaf 1880 ging de NHM ook het bankbedrijf beoefenen waardoor het belang van de onderneming in Nederland toenam. Ondertussen bleven het bank- en cultuurbedrijf in Nederlands-Indië belangrijke onderdelen. In 1926 betrok de NHM haar nieuwe hoofdkantoor aan de Amsterdamse Vijzelstraat, nu gebouw De Bazel van het Stadsarchief Amsterdam. In 1964 fuseerde de NHM met de Twentsche Bank tot Algemene Bank Nederland. Over de NHM is veel geschreven, maar een volledige geschiedenis ontbrak tot nu toe. Dit boek brengt daarin verandering. Over de auteur(s): Ton de Graaf studeerde nieuwe en economische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1991 is hij werkzaam als bedrijfshistoricus van ABN AMRO . Hij publiceert over bancair-historische, bedrijfshistorische en regionaal-historische onderwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton de Graaf
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069461
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

De belangrijkste en oudste voorganger van ABN AMRO was de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM), die een cruciale rol heeft gespeeld in de Nederlandse economie. Dit boek is na 88 jaar het eerste volledige overzicht van de geschiedenis van de NHM.

De Nederlandsche Handel-Maatschappij werd in 1824 opgericht, op initiatief van koning Willem I. In veel opzichten was ze de opvolger van de roemruchte VOC. Lange tijd was de handelsonderneming vooral in Nederlands-Indië actief. Vanaf 1880 ging de NHM ook het bankbedrijf beoefenen waardoor het belang van de onderneming in Nederland toenam. Ondertussen bleven het bank- en cultuurbedrijf in Nederlands-Indië belangrijke onderdelen. In 1926 betrok de NHM haar nieuwe hoofdkantoor aan de Amsterdamse Vijzelstraat, nu gebouw De Bazel van het Stadsarchief Amsterdam. In 1964 fuseerde de NHM met de Twentsche Bank tot Algemene Bank Nederland.
Over de NHM is veel geschreven, maar een volledige geschiedenis ontbrak tot nu toe. Dit boek brengt daarin verandering.



Over de auteur(s):
Ton de Graaf studeerde nieuwe en economische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 1991 is hij werkzaam als bedrijfshistoricus van ABN AMRO . Hij publiceert over bancair-historische, bedrijfshistorische en regionaal-historische onderwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton de Graaf
Uitgever
Boom
ISBN
9789085069461
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Ultieme leestip