Vrije Friezen

momenten uit de kerkgeschiedenis van Friesland

Prijs € 12,50

Uitverkocht

L.H. Oosten

Paperback | September 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`Uitmuntend in rechtzinnigheid`, zo was ooit de calvinistische kerk in Friesland. Beroemde theologen sierden haar geschiedenis: Bogerman, Brakel, Witsius en anderen. Een roep ging uit van de Franeker academie. Dat beeld is totaal veranderd. Vrijzinnigheid, richtingsverschillen, kerkscheuringen lieten hun sporen na. Ook was er het Friese Réveil. En thans is er de secularisatie, de ontkerkelijking. In Vrije Friezen schetst ds. L.H. Oosten iets van de eigen aard van de Friese gemeenten, een aard die niet losstaat van het eigen karakter van de `edele vrije Friezen`, die zich tot iets laten dwingen. `Wy Friezen knibbelje allinne foar God!` Bij de huidige neergang van het kerkelijke en geestelijke leven is het goed de kerk te herinneren aan haar verleden, uit zorg voor de toekomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L.H. Oosten
Uitgever
Groen
ISBN
9789088970542
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

`Uitmuntend in rechtzinnigheid`, zo was ooit de calvinistische kerk in Friesland. Beroemde theologen sierden haar geschiedenis: Bogerman, Brakel, Witsius en anderen. Een roep ging uit van de Franeker academie.

Dat beeld is totaal veranderd. Vrijzinnigheid, richtingsverschillen, kerkscheuringen lieten hun sporen na. Ook was er het Friese Réveil. En thans is er de secularisatie, de ontkerkelijking.

In Vrije Friezen schetst ds. L.H. Oosten iets van de eigen aard van de Friese gemeenten, een aard die niet losstaat van het eigen karakter van de `edele vrije Friezen`, die zich tot iets laten dwingen. `Wy Friezen knibbelje allinne foar God!`

Bij de huidige neergang van het kerkelijke en geestelijke leven is het goed de kerk te herinneren aan haar verleden, uit zorg voor de toekomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L.H. Oosten
Uitgever
Groen
ISBN
9789088970542
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Ultieme leestip