Vuurstenen werktuigen

technologie op het scherp van de snede

Prijs € 34,95

Niet beschikbaar

J.R. Beuker

Paperback | Maart 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tot ca. 4000 jaar geleden had de mens vrijwel uitsluitend de beschikking over stenen werktuigen om zijn strijd om het bestaan succesvol te kunnen voeren. Vuursteen was zonder twijfel de meest geschikte, en daarmee meest gebruikte grondstof om gereedschappen van te vervaardigen. Het leverde vlijmscherpe werkkanten op. Door het veelvuldig gebruik van vuurstenen werktuigen en het feit dat ze gedurende duizenden jaren onveranderd in de bodem bewaard konden blijven, vormen ze een dankbaar onderwerp voor archeologisch onderzoek. Bij de vuurstenen objecten kan de archeoloog zich verschillende vragen stellen. Waar haalden onze voorouders bijvoorbeeld de geschikte vuursteen vandaan? Hoe zijn werktuigen te onderscheiden van natuurlijke stukken vuursteen en hoe werden ze vervaardigd? Hoe ontwikkelde hun vorm zich de loop van de millennia? Hoe werden ze precies gebruikt en hoe effectief waren ze eigenlijk? In dit boek zal getracht worden op al deze vragen een antwoord te geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.R. Beuker
Uitgever
Sidestone Press
ISBN
9789088900433
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Tot ca. 4000 jaar geleden had de mens vrijwel uitsluitend de beschikking over stenen werktuigen om zijn strijd om het bestaan succesvol te kunnen voeren. Vuursteen was zonder twijfel de meest geschikte, en daarmee meest gebruikte grondstof om gereedschappen van te vervaardigen. Het leverde vlijmscherpe werkkanten op. Door het veelvuldig gebruik van vuurstenen werktuigen en het feit dat ze gedurende duizenden jaren onveranderd in de bodem bewaard konden blijven, vormen ze een dankbaar onderwerp voor archeologisch onderzoek.

Bij de vuurstenen objecten kan de archeoloog zich verschillende vragen stellen. Waar haalden onze voorouders bijvoorbeeld de geschikte vuursteen vandaan? Hoe zijn werktuigen te onderscheiden van natuurlijke stukken vuursteen en hoe werden ze vervaardigd? Hoe ontwikkelde hun vorm zich de loop van de millennia? Hoe werden ze precies gebruikt en hoe effectief waren ze eigenlijk? In dit boek zal getracht worden op al deze vragen een antwoord te geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.R. Beuker
Uitgever
Sidestone Press
ISBN
9789088900433
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Ultieme leestip