We haten elkaar meer dan de Joden (e-Book)

Tweedracht in de Palestijnse maatschappij

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Els van Diggele

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek gaat over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en niet over Israël en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs? De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama? Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld? Els van Diggele bezoekt dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Ze woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Els van Diggele
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025307202
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2017
Bestandsgrootte
2097123 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
305

Beschrijving

Dit boek gaat over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en niet over Israël en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het handelt over een vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs?

De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama?
Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld?
Els van Diggele bezoekt dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Ze woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Els van Diggele
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025307202
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2017
Bestandsgrootte
2097123 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
305