Zwaarden, paarden en ziektekiemen (e-Book)

de ongelijkheid in de wereld verklaard

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jared Diamond

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De ongelijkheid in de wereld verklaard Waarom hebben de Australische aboriginals niet de wereld veroverd? Of de Mexicaanse indianen of de Amerikaanse nomaden? Wat is bepalend voor de ontwikkeling van volkeren? Zijn dat genetische verschillen of spelen andere oorzaken een rol? Jared Diamond toont op toegankelijke wijze aan dat volkeren zich verschillend hebben ontwikkeld als gevolg van klimatologische en bacteriologische factoren. Genetische factoren blijken ondergeschikt. De ontwikkelde delen van de wereld hebben hun positie niet aan zichzelf, maar aan een speling van de natuur te danken. Diamond won met dit boek, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, de Pulitzer Price.  'Jared Diamond heeft een boek met een enorme reikwijdte geschreven (...) een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis van de mensheid geschreven zijn.' Nature Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de University of California in Los Angeles. Hij verricht onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als auteur van populair-wetenschappelijke boeken. Wereldwijd werden van deze megabestseller ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jared Diamond
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000319329
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
3700427 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512

Beschrijving

De ongelijkheid in de wereld verklaard

Waarom hebben de Australische aboriginals niet de wereld veroverd? Of de Mexicaanse indianen of de Amerikaanse nomaden? Wat is bepalend voor de ontwikkeling van volkeren? Zijn dat genetische verschillen of spelen andere oorzaken een rol? Jared Diamond toont op toegankelijke wijze aan dat volkeren zich verschillend hebben ontwikkeld als gevolg van klimatologische en bacteriologische factoren. Genetische factoren blijken ondergeschikt. De ontwikkelde delen van de wereld hebben hun positie niet aan zichzelf, maar aan een speling van de natuur te danken. Diamond won met dit boek, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, de Pulitzer Price. 

'Jared Diamond heeft een boek met een enorme reikwijdte geschreven (...) een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis van de mensheid geschreven zijn.' Nature

Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de University of California in Los Angeles. Hij verricht onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als auteur van populair-wetenschappelijke boeken. Wereldwijd werden van deze megabestseller ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jared Diamond
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000319329
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
3700427 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
512