Bertje was zo'n lief jongetje

de tragische ondergang van de familie Sanders

Prijs € 19,95

Levertijd: 5-8 werkdagen

D. Verkijk

Paperback | September 2007 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Jarenlang had de echtgenote van Dick Verkijk, Tini Buis, zich afgevraagd wat er toch precies met de familie Sanders was gebeurd. Haar ouders hadden die familie leren kennen als geloofsgenoten: alle vier waren ze lid van de (vrijzinnige) Protestantenbond. De twee families woonden niet ver bij elkaar vandaan en gingen elke zondag naar dezelfde kerk in Haarlem. Dochter Tini was toen negen jaar. Het bijzondere van de familie Sanders was dat ze ondanks hun joodse afkomst, lid waren van een christelijke geloofsgemeenschap. Tijdens de bezetting zouden ze tot ´voljoden´ respectievelijk ´christenjoden´ worden bestempeld. De familie was niet van de deportatie teruggekomen, dat was het enige wat de Buizen wisten. Totdat Tini in 2005 in Ad van Liempts boek Kopgeld een paar ontstellende details las over wat er met de Sandersen was gebeurd. Zowel zij als haar man voelden zich vooral na lezing van Kopgeld persoonlijk betrokken bij hun lotgevallen en Dick Verkijk besloot zo volledig mogelijk hun dramatische ondergang te reconstrueren. Zijn naspeuringen hebben een jaar geduurd en hij heeft talloze nog levende getuigen gevonden die de Sandersen hebben gekend en/of de arrestatie van de ondergedoken kinderen hebben meegemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Verkijk
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115705
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Beschrijving

Jarenlang had de echtgenote van Dick Verkijk, Tini Buis, zich afgevraagd wat er toch precies met de familie Sanders was gebeurd. Haar ouders hadden die familie leren kennen als geloofsgenoten: alle vier waren ze lid van de (vrijzinnige) Protestantenbond. De twee families woonden niet ver bij elkaar vandaan en gingen elke zondag naar dezelfde kerk in Haarlem. Dochter Tini was toen negen jaar. Het bijzondere van de familie Sanders was dat ze ondanks hun joodse afkomst, lid waren van een christelijke geloofsgemeenschap. Tijdens de bezetting zouden ze tot ´voljoden´ respectievelijk ´christenjoden´ worden bestempeld.

De familie was niet van de deportatie teruggekomen, dat was het enige wat de Buizen wisten. Totdat Tini in 2005 in Ad van Liempts boek Kopgeld een paar ontstellende details las over wat er met de Sandersen was gebeurd. Zowel zij als haar man voelden zich vooral na lezing van Kopgeld persoonlijk betrokken bij hun lotgevallen en Dick Verkijk besloot zo volledig mogelijk hun dramatische ondergang te reconstrueren. Zijn naspeuringen hebben een jaar geduurd en hij heeft talloze nog levende getuigen gevonden die de Sandersen hebben gekend en/of de arrestatie van de ondergedoken kinderen hebben meegemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Verkijk
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115705
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
156

Ultieme leestip