Buitenlander in vijandig land

een Dordtse jongen tewerkgesteld in Nazi-Duitsland

Prijs € 24,95

Uitverkocht

W. Jilleba

Paperback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met Buitenlander in vijandig land heeft Wim Jilleba een aangrijpend relaas geschreven over zijn belevenissen in de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat de tewerkstelling in Duitsland en hoe, vaak nog heel jonge mannen onder die omstandigheden moesten overleven. Het is het verhaal van kadaverdiscipline, bomdardementen, beschietingen en een even vertwijfelde als meedogenloze Duitse politiek die dit leven tekent. Jilleba, geboren 12 mei 1928 te Dordrecht, gepensioneerd militair, beschrift zijn belevenissen onopgesmukt. Buitenlander in vijandig land is een tijdsdocument dat veel betrokkenen, familieleden alswel de jonge generatie die het van horen zeggen heeft, ongetwijfeld zal boeien.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W. Jilleba
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115743
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
428

Beschrijving

Met Buitenlander in vijandig land heeft Wim Jilleba een aangrijpend relaas geschreven over zijn belevenissen in de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat de tewerkstelling in Duitsland en hoe, vaak nog heel jonge mannen onder die omstandigheden moesten overleven. Het is het verhaal van kadaverdiscipline, bomdardementen, beschietingen en een even vertwijfelde als meedogenloze Duitse politiek die dit leven tekent.

Jilleba, geboren 12 mei 1928 te Dordrecht, gepensioneerd militair, beschrift zijn belevenissen onopgesmukt. Buitenlander in vijandig land is een tijdsdocument dat veel betrokkenen, familieleden alswel de jonge generatie die het van horen zeggen heeft, ongetwijfeld zal boeien.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W. Jilleba
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789059115743
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
428

Ultieme leestip