De Germanen en het Christendom

een bewogen ontmoeting 5de - 7de eeuw

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Pierre Trouillez

Paperback | Oktober 2010 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een indrukwekkend boek over een kanteltijdperk in de geschiedenis. Hoe verliep de christianisering van de Germaanse stammen? In welke Germaanse streken werd het woord van God al vroeg verspreid en waar verliep dit moeizaam? Trouillez geeft een antwoord op deze vragen en gaat daarvoor terug na de vijfde tot de zevende eeuw na Christus. Een boeiende overgangsperiode van de klassieke oudheid naar de middeleeuwen en de ontmoeting van de Germaanse wereld en het christendom. Trouillez schetst de politieke en historische gevolgen van de kerstening en de rol van invloedrijke figuren en kerkvaders zoals Wulfila, Leo de Grote, Boëtius en Gregorius van Tours. Pierre Trouillez (1946) promoveerde in de Godgeleerdheid. Trouillez is docent Kerkgeschiedenis in Hasselt en Leuven en doceerde voorheen in Antwerpen, Brussel en Mechelen. In Nederland en Vlaanderen is hij bekend om zijn talloze boeken en publicaties over kerkgeschiedenis, zoals het succesvolle Van Petrus en Constantijn, de eerste christenen. De auteur combineert de zorgvuldigheid van een wetenschapper met de pen van een romanschrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pierre Trouillez
Uitgever
VCL/West-Friesland
ISBN
9789077942482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Beschrijving

Een indrukwekkend boek over een kanteltijdperk in de geschiedenis.

Hoe verliep de christianisering van de Germaanse stammen? In welke Germaanse streken werd het woord van God al vroeg verspreid en waar verliep dit moeizaam? Trouillez geeft een antwoord op deze vragen en gaat daarvoor terug na de vijfde tot de zevende eeuw na Christus. Een boeiende overgangsperiode van de klassieke oudheid naar de middeleeuwen en de ontmoeting van de Germaanse wereld en het christendom. Trouillez schetst de politieke en historische gevolgen van de kerstening en de rol van invloedrijke figuren en kerkvaders zoals Wulfila, Leo de Grote, Boëtius en Gregorius van Tours.

Pierre Trouillez (1946) promoveerde in de Godgeleerdheid. Trouillez is docent Kerkgeschiedenis in Hasselt en Leuven en doceerde voorheen in Antwerpen, Brussel en Mechelen. In Nederland en Vlaanderen is hij bekend om zijn talloze boeken en publicaties over kerkgeschiedenis, zoals het succesvolle Van Petrus en Constantijn, de eerste christenen. De auteur combineert de zorgvuldigheid van een wetenschapper met de pen van een romanschrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pierre Trouillez
Uitgever
VCL/West-Friesland
ISBN
9789077942482
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
334

Ultieme leestip