De Zijderoute

een reis door leven en dood

Prijs € 34,95

Uitverkocht

An Jiayao,

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rijkelijk geïllustreerd boek ter begeleiding van de gelijknamige Europaliatentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel (23 oktober 2009 – 7 februari 2010). Veel mensen kennen de Zijderoute als de handelsweg die China met Europa verbond. Maar kennen ze ook de landen daartussenin of de andere handelswaar en de vele culturele invloeden waarvoor de Zijderoute óók een kanaal was? Dit boek vertelt over de vruchtbare dialoog tussen China met Eurazië die het gevolg was van de Zijderoute en neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis naar onbekende gebieden. Het laat zien hoe culturen door de Zijderoute met elkaar in contact kwamen, waardoor een wissel werking ontstond die leidde tot een unieke mix van kunst, cultuur, religie en denkbeelden. Het boek toont bovendien de rijkdom van en de variatie in de Chinese kunst en cultuur, met haar bijzondere vaardigheid om vormen, technieken, motieven en materialen van buitenaf aan te passen en te laten versmelten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
An Jiayao,
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061538912
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Beschrijving

Rijkelijk geïllustreerd boek ter begeleiding van de gelijknamige Europaliatentoonstelling in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel (23 oktober 2009 – 7 februari 2010).

Veel mensen kennen de Zijderoute als de handelsweg die China met Europa verbond. Maar kennen ze ook de landen daartussenin of de andere handelswaar en de vele culturele invloeden waarvoor de Zijderoute óók een kanaal was? Dit boek vertelt over de vruchtbare dialoog tussen China met Eurazië die het gevolg was van de Zijderoute en neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis naar onbekende gebieden. Het laat zien hoe culturen door de Zijderoute met elkaar in contact kwamen, waardoor een wissel werking ontstond die leidde tot een unieke mix van kunst, cultuur, religie en denkbeelden. Het boek toont bovendien de rijkdom van en de variatie in de Chinese kunst en cultuur, met haar bijzondere vaardigheid om vormen, technieken, motieven en materialen van buitenaf aan te passen en te laten versmelten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
An Jiayao,
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061538912
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
206

Ultieme leestip