Hizbullah's Documents (e-Book)

from the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Joseph Alagha

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zorgvuldig vertaald Engelstalig overzichtswerk van de kerndocumenten laat zien hoe de Hezbollah een opzienbarende politieke en ideologische transformatie ondergaat. Er zijn weinig nauwkeurig vertaalde publicaties van Hezbollahs belangrijkste documenten. 'Hizbullahs Documents: From the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto' is het eerste betrouwbare Engelstalige naslagwerk van de kerndocumenten van de Libanese politieke partij en verzetsbeweging. Dit boek rekent af met de vervormingen, feitelijke onjuistheden en verdraaiingen van zaken die zijn voortgekomen uit onnauwkeurigheden in de vertaling. Exclusieve toegang tot stukkenJoseph Alagha kreeg exclusieve toegang tot deze vertrouwelijke documenten: van de eerste Open Brief van de partij in 1985 tot het Politieke Manifest uit 2009. De stukken zijn zorgvuldig vertaald en voorzien van voetnoten, relevante achtergrondinformatie, chronologie en een gedetailleerd inleidend hoofdstuk. Alagha laat zien hoe de Hezbollah een opzienbarende politieke en ideologische transformatie ondergaat en geeft een genuanceerd beeld van de partij. De gedetailleerde inleiding brengt deze veranderingen in kaart door een analytische vergelijking van de in 1985 gepubliceerde open brief aan alle onderdrukten met het manifest uit 2009. Dit portret van de metamorfose van Hezbollah is een relaas uit de eerste hand, en laat zien hoe de Hezbollah transformateert van een religieuze verzetsbeweging via een ruimere politieke ideologie tot een pragmatische politieke partij.'Hizbullahs Documents' is van onschatbare waarde voor wetenschappers, politici en beleidsmakers die zich bezighouden met de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Raadpleeg http://www.aup.nl/do.php?a=process_visitor_download&editorial_id=3022' alvast de samenvatting en inhoudsopgave.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789048513376
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
2366180 bytes
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

Zorgvuldig vertaald Engelstalig overzichtswerk van de kerndocumenten laat zien hoe de Hezbollah een opzienbarende politieke en ideologische transformatie ondergaat.

Er zijn weinig nauwkeurig vertaalde publicaties van Hezbollahs belangrijkste documenten. 'Hizbullahs Documents: From the 1985 Open Letter to the 2009 Manifesto' is het eerste betrouwbare Engelstalige naslagwerk van de kerndocumenten van de Libanese politieke partij en verzetsbeweging. Dit boek rekent af met de vervormingen, feitelijke onjuistheden en verdraaiingen van zaken die zijn voortgekomen uit onnauwkeurigheden in de vertaling.

Exclusieve toegang tot stukken

Joseph Alagha kreeg exclusieve toegang tot deze vertrouwelijke documenten: van de eerste Open Brief van de partij in 1985 tot het Politieke Manifest uit 2009. De stukken zijn zorgvuldig vertaald en voorzien van voetnoten, relevante achtergrondinformatie, chronologie en een gedetailleerd inleidend hoofdstuk. Alagha laat zien hoe de Hezbollah een opzienbarende politieke en ideologische transformatie ondergaat en geeft een genuanceerd beeld van de partij. De gedetailleerde inleiding brengt deze veranderingen in kaart door een analytische vergelijking van de in 1985 gepubliceerde open brief aan alle onderdrukten met het manifest uit 2009. Dit portret van de metamorfose van Hezbollah is een relaas uit de eerste hand, en laat zien hoe de Hezbollah transformateert van een religieuze verzetsbeweging via een ruimere politieke ideologie tot een pragmatische politieke partij.

'Hizbullahs Documents' is van onschatbare waarde voor wetenschappers, politici en beleidsmakers die zich bezighouden met de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Raadpleeg http://www.aup.nl/do.php?a=process_visitor_download&editorial_id=3022' alvast de samenvatting en inhoudsopgave.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joseph Alagha
Uitgever
Pallas Publications
ISBN
9789048513376
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
2366180 bytes Kb
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
222