How Modern Science Came Into The World

four Civilizations, One 17th-Century Breakthrough

Prijs € 122,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H. Floris Cohen

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Floris Cohen vernieuwt in 'How Modern Science Came into the World' het begrip ‘de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw’ radicaal. Hij vertelt het verhaal op een manier die van de grond af opnieuw is doordacht. Een beschavingsbrede aanpak, consequent volgehouden vergelijkingen en een niet aflatende zoektocht naar onderliggende patronen zijn daarbij zijn voornaamste hulpmiddelen. Zo verklaart hij hoe het komt dat de moderne natuurwetenschap niet in Griekenland, China of de Islamitische wereld, maar in Europa is ontstaan. En hij vat de Wetenschappelijke Revolutie op als een zestal nauw samenhangende revolutionaire transformaties van het toenmalig denken over de natuur, die elk zo’n vijfentwintig tot dertig jaar in beslag namen. Dit boek ligt ten grondslag aan zijn eerder verschenen 'De herschepping van de wereld'. In 'How Modern Science Came into the World' ontvouwt Cohen zijn visie op grotere schaal en transformeert hij een gedurfde schets tot een dwingend geschiedbeeld. "In this provocative, comparative treatment of a classic moment in the history of science Floris Cohen brilliantly challenges current narratives." -Robert S. Westman, University of California, San Diego "This supremely important book will become indispensable reading for anyone interested in how the modern world became the way it is. By comprehensively explaining the rise of science, and its why, where and when, Floris Cohen has solved, dazzlingly, one of the most pressing problems in world history." - John Henry, University of Edinburgh Floris Cohen is hoogleraar in de Vergelijkende geschiedenis van de natuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en auteur van 'De herschepping van de wereld. Het ontstaan van de moderne natuurwetenschap verklaard'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Floris Cohen
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642394
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
784

Beschrijving

Floris Cohen vernieuwt in 'How Modern Science Came into the World' het begrip ‘de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw’ radicaal. Hij vertelt het verhaal op een manier die van de grond af opnieuw is doordacht. Een beschavingsbrede aanpak, consequent volgehouden vergelijkingen en een niet aflatende zoektocht naar onderliggende patronen zijn daarbij zijn voornaamste hulpmiddelen.
Zo verklaart hij hoe het komt dat de moderne natuurwetenschap niet in Griekenland, China of de Islamitische wereld, maar in Europa is ontstaan. En hij vat de Wetenschappelijke Revolutie op als een zestal nauw samenhangende revolutionaire transformaties van het toenmalig denken over de natuur, die elk zo’n vijfentwintig tot dertig jaar in beslag namen.
Dit boek ligt ten grondslag aan zijn eerder verschenen 'De herschepping van de wereld'. In 'How Modern Science Came into the World' ontvouwt Cohen zijn visie op grotere schaal en transformeert hij een gedurfde schets tot een dwingend geschiedbeeld.

"In this provocative, comparative treatment of a classic moment in the history of science Floris Cohen brilliantly challenges current narratives."
-Robert S. Westman, University of California, San Diego

"This supremely important book will become indispensable reading for anyone interested in how the modern world became the way it is. By comprehensively explaining the rise of science, and its why, where and when, Floris Cohen has solved, dazzlingly, one of the most pressing problems in world history."
- John Henry, University of Edinburgh

Floris Cohen is hoogleraar in de Vergelijkende geschiedenis van de natuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht, en auteur van 'De herschepping van de wereld. Het ontstaan van de moderne natuurwetenschap verklaard'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Floris Cohen
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642394
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
784

Ultieme leestip