Ik ben zelf aansprakelijk voor mijn dood

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Wiebe de Graaf

Paperback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De familiegeschiedenis van de jonge historicus Wiebe de Graaf is getekend door de dood. Zijn overgrootvader maakte in 1945 een eind aan zijn leven en zijn grootmoeder pleegde in 1970 suïcide. Als zijn moeder, die aan ernstige depressies lijdt, in 1999 te kennen geeft dat ze niet langer wil leven, besluit hij zijn familie te onderwerpen aan een historisch onderzoek. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in zijn overgrootvader Taco Kuiper, pionier op het gebied van de organisatiepsychologie, wereldverbeteraar, eigenzinnig intellectueel en overtuigd communist. Hoe kon het dat iemand die net de oorlog had overleefd en de vijand had overwonnen een einde maakte aan zijn leven? Wiebe de Graaf is historicus. Hij studeerde aan de Universiteit van Groningen. In 2013 won hij met zijn afstudeerscriptie de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talent Prijs. 'Ik ben zelf aansprakelijk voor mijn dood' is zijn debuut.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wiebe de Graaf
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000344260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

De familiegeschiedenis van de jonge historicus Wiebe de Graaf is getekend door de dood. Zijn overgrootvader maakte in 1945 een eind aan zijn leven en zijn grootmoeder pleegde in 1970 suïcide. Als zijn moeder, die aan ernstige depressies lijdt, in 1999 te kennen geeft dat ze niet langer wil leven, besluit hij zijn familie te onderwerpen aan een historisch onderzoek. Hij raakt steeds meer geïnteresseerd in zijn overgrootvader Taco Kuiper, pionier op het gebied van de organisatiepsychologie, wereldverbeteraar, eigenzinnig intellectueel en overtuigd communist. Hoe kon het dat iemand die net de oorlog had overleefd en de vijand had overwonnen een einde maakte aan zijn leven?

Wiebe de Graaf is historicus. Hij studeerde aan de Universiteit van Groningen. In 2013 won hij met zijn afstudeerscriptie de Erik Hazelhoff Roelfzema Jong Talent Prijs. 'Ik ben zelf aansprakelijk voor mijn dood' is zijn debuut.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wiebe de Graaf
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000344260
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384