Nooit meer terug naar dat land

verhalen van slachtoffers over de Kristallnacht 1938

Prijs € 29,90

Niet beschikbaar

Uta Gerhardt, Thomas Karlauf

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1939 deed de universiteit van Harvard een oproep aan joden die net uit Duitsland waren geëmigreerd om hun ervaringen tijdens de Kristallnacht van 9 op 10 november 1938 op papier te zetten. Meer dan tweehonderdvijftig emigranten reageerden. Publicatie van hun verbijsterende verhalen werd toentertijd verhinderd door het uitbreken van de oorlog. Pas een paar jaar geleden kwamen de verhalen weer boven water – en konden ze alsnog worden gepubliceerd. Honderden joden kwamen in die ene nacht om het leven, dertigduizend werden er in gevangenissen en concentratiekampen voor korte of lange tijd opgesloten en mishandeld, tienduizenden verlieten na die nacht ijlings het land van hun vaderen en voorvaderen om aan een ongewisse toekomst elders te beginnen. De hier verzamelde verhalen over de brullende nazihordes, de openbare vernederingen, de onmenselijke toestanden in de overvolle cellen en kampen zijn allemaal even gruwelijk als aangrijpend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Uta Gerhardt, Thomas Karlauf
Uitgever
ECI B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789023458715
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

In 1939 deed de universiteit van Harvard een oproep aan joden die net uit Duitsland waren geëmigreerd om hun ervaringen tijdens de Kristallnacht van 9 op 10 november 1938 op papier te zetten. Meer dan tweehonderdvijftig emigranten reageerden. Publicatie van hun verbijsterende verhalen werd toentertijd verhinderd door het uitbreken van de oorlog. Pas een paar jaar geleden kwamen de verhalen weer boven water – en konden ze alsnog worden gepubliceerd.
Honderden joden kwamen in die ene nacht om het leven, dertigduizend werden er in gevangenissen en concentratiekampen voor korte of lange tijd opgesloten en mishandeld, tienduizenden verlieten na die nacht ijlings het land van hun vaderen en voorvaderen om aan een ongewisse toekomst elders te beginnen.
De hier verzamelde verhalen over de brullende nazihordes, de openbare vernederingen, de onmenselijke toestanden in de overvolle cellen en kampen zijn allemaal even gruwelijk als aangrijpend.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Uta Gerhardt, Thomas Karlauf
Uitgever
ECI B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789023458715
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Ultieme leestip