Schippers van de VOC in de achttiende eeuw

aan de wal en op zee

Prijs € 22,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

J.R. Bruijn

Hardback | April 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Veruit de grootste activiteiten in de scheepvaart ontplooide de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gedurende de achttiende eeuw. In totaal vonden toen 2957 heenreizen plaats en 2369 thuisreizen. Minstens 1200 verschillende schippers hadden twee of meer keren het commando op een heen- of terugreis. In dit boek gaat de volle aandacht uit naar die schippers. Het waren mannen belast met de eindverantwoordelijkheid voor schepen met een kostbare lading Aziatische producten en met enkele honderden opvarenden aan boord tijdens reizen die gemiddeld acht maanden duurden, zowel heen als terug. In deel I staat de woon- en leefomgeving van de schipper thuis aan de wal in het middelpunt, dus ook zijn sociale achtergrond. In deel II volgen we de schipper in de uitoefening van zijn beroep aan boord en natuurlijk ook in moeilijke omstandigheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.R. Bruijn
Uitgever
Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B.V.
ISBN
9789067076302
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

Veruit de grootste activiteiten in de scheepvaart ontplooide de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gedurende de achttiende eeuw. In totaal vonden toen 2957 heenreizen plaats en 2369 thuisreizen. Minstens 1200 verschillende schippers hadden twee of meer keren het commando op een heen- of terugreis. In dit boek gaat de volle aandacht uit naar die schippers. Het waren mannen belast met de eindverantwoordelijkheid voor schepen met een kostbare lading Aziatische producten en met enkele honderden opvarenden aan boord tijdens reizen die gemiddeld acht maanden duurden, zowel heen als terug.
In deel I staat de woon- en leefomgeving van de schipper thuis aan de wal in het middelpunt, dus ook zijn sociale achtergrond. In deel II volgen we de schipper in de uitoefening van zijn beroep aan boord en natuurlijk ook in moeilijke omstandigheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.R. Bruijn
Uitgever
Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B.V.
ISBN
9789067076302
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Ultieme leestip