Slag om Stalingrad

Prijs € 20,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

R. Seth

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek geeft een levendig en zeer gedetailleerd verslag van de grote strijd om Stalingrad. Alvorens de verbitterde worsteling om de stad zelf te beschrijven, geeft de auteur een beeld van de gehele Duitse strijd tegen Rusland en de wisselvalligheden aan de drie grote fronten welke noord?zuid over geheel Rusland liepen. Daarbij wordt voor de lezers het unieke belang van de beheersing van Stalingrad voor beide partijen duidelijk gemaakt. Op meeslepende wijze geeft de auteur ons een overzicht van de strijd. Dit wisselt hij echter af met "close?ups" van vele kleine avonturen, zo levendig beschreven, dat wij ons te midden van de strijdenden wanen en waarbij wij kunnen zien hoe een zwaar geteisterde bevolking bewonderenswaardige staaltjes van individuele moed, uithoudingsvermogen en doodsverachting ten toon kan spreiden wanneer het gaat om de verdediging van het eigen "erf". Vele van zijn gegevens daarvoor ontleende Ronald Seth aan persoonlijke, met de hand geschreven verhalen die bewaard worden in het Verdedigingsmuseum in Stalingrad en aan de vele gesprekken die hij heeft gehad met bewoners die aan de strijd hadden deelgenomen. Dit spannend geschreven en uitvoerig gedocumenteerd boek is een oorlogsboek van belang voor allen die zich bezig houden met de jongste krijgsgeschiedenis en tevens een boek voor lezers die graag lezen over avonturen, moed en grote prestaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Seth
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031503308
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek geeft een levendig en zeer gedetailleerd verslag van de grote strijd om Stalingrad. Alvorens de verbitterde worsteling om de stad zelf te beschrijven, geeft de auteur een beeld van de gehele Duitse strijd tegen Rusland en de wisselvalligheden aan de drie grote fronten welke noord?zuid over geheel Rusland liepen. Daarbij wordt voor de lezers het unieke belang van de beheersing van Stalingrad voor beide partijen duidelijk gemaakt.
Op meeslepende wijze geeft de auteur ons een overzicht van de strijd. Dit wisselt hij echter af met "close?ups" van vele kleine avonturen, zo levendig beschreven, dat wij ons te midden van de strijdenden wanen en waarbij wij kunnen zien hoe een zwaar geteisterde bevolking bewonderenswaardige staaltjes van individuele moed, uithoudingsvermogen en doodsverachting ten toon kan spreiden wanneer het gaat om de verdediging van het eigen "erf".
Vele van zijn gegevens daarvoor ontleende Ronald Seth aan persoonlijke, met de hand geschreven verhalen die bewaard worden in het Verdedigingsmuseum in Stalingrad en aan de vele gesprekken die hij heeft gehad met bewoners die aan de strijd hadden deelgenomen.
Dit spannend geschreven en uitvoerig gedocumenteerd boek is een oorlogsboek van belang voor allen die zich bezig houden met de jongste krijgsgeschiedenis en tevens een boek voor lezers die graag lezen over avonturen, moed en grote prestaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Seth
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789031503308
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Ultieme leestip