Wiking

een Nederlandse SS-er aan het oostfront

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

H. Kistemaker

Paperback | Februari 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Henk Kistemaker schreef een uniek verslag over zijn oorlogservaringen als lid van de Waffen-SS. Procentueel kwamen de meeste vrijwilligers voor de Duitse Waffen-SS uit Nederland: ca. 25.000 mannen. De eerste divisie waarin een contingent Nederlanders diende, was de SS-Divisie Wiking. Deze divisie werd kort na de Duitse inval in Rusland ingezet. Ze vocht o.a. in de Oekraïne. Tijdens het zomeroffensief van 1942 kon ze tot diep in de Kaukasus doordringen. In 1944 doorbrak men de Russische omsingeling bij Tsjerkassy. In mei 1945 raakten de meeste Wikingers in Amerikaanse krijgsgevangenschap. Ook de 18-jarige Henk Kistemaker meldde zich, in een zucht naar avontuur en op voorspraak van zijn Duitsgezinde vader, als vrijwilliger. Aan het Oostfront maakte hij de zware en gruwelijke gevechten mee: eerst als infanterist en later als lid van een Panthertank-bemanning. Hij raakte driemaal gewond. Op 22 jarige leeftijd, als de oorlog is afgelopen, is hij een oorlogsveteraan. In de jaren voor zijn overlijden in 2003 schreef Henk Kistemaker zijn herinneringen. Het werd een fascinerend en schokkend verslag over een jonge Nederlander in de maalstroom van de oorlog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Kistemaker
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789077895900
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Beschrijving

Henk Kistemaker schreef een uniek verslag over zijn oorlogservaringen als lid van de Waffen-SS.

Procentueel kwamen de meeste vrijwilligers voor de Duitse Waffen-SS uit Nederland: ca. 25.000 mannen. De eerste divisie waarin een contingent Nederlanders diende, was de SS-Divisie Wiking. Deze divisie werd kort na de Duitse inval in Rusland ingezet. Ze vocht o.a. in de Oekraïne. Tijdens het zomeroffensief van 1942 kon ze tot diep in de Kaukasus doordringen. In 1944 doorbrak men de Russische omsingeling bij Tsjerkassy. In mei 1945 raakten de meeste Wikingers in Amerikaanse krijgsgevangenschap.

Ook de 18-jarige Henk Kistemaker meldde zich, in een zucht naar avontuur en op voorspraak van zijn Duitsgezinde vader, als vrijwilliger. Aan het Oostfront maakte hij de zware en gruwelijke gevechten mee: eerst als infanterist en later als lid van een Panthertank-bemanning. Hij raakte driemaal gewond. Op 22 jarige leeftijd, als de oorlog is afgelopen, is hij een oorlogsveteraan.

In de jaren voor zijn overlijden in 2003 schreef Henk Kistemaker zijn herinneringen. Het werd een fascinerend en schokkend verslag over een jonge Nederlander in de maalstroom van de oorlog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Kistemaker
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789077895900
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
236

Ultieme leestip