Alles in Afrika was mij lief

geschiedenis van de Belgische witte paters 1880-2010

Prijs € 26,50

Uitverkocht

Serge Desouter

Hardback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op het historisch moment dat de Europese koloniale machten Afrika in hun greep trachtten te krijgen, een westerse cultuur oplegden, haar grondstoffen roofden en hun ogen voor de slavenhandel dichthielden, stichtte kardinaal Lavigerie in 1868 te Algiers de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters). Zij plantte zich een tiental jaren later in België in. Negenhonderd negentig jonge landgenoten, Vlamingen en Walen, stapten in dit verhaal. Ze schreven een stuk geschiedenis en lieten een patrimonium achter dat zowel Afrika als ons land op de wereldkaart zette. Hun verhaal werd in dit boek opgetekend. Een verhaal van edelmoedigheid, menslievendheid en vroomheid maar ook met een keerzijde van vergissingen, mislukkingen en fouten. Rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal, neemt Alles in Afrika was mij lief u mee in dit indrukwekkend avontuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Serge Desouter
Uitgever
Uitgeverij Averbode|Erasme NV
ISBN
9789031734924
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Op het historisch moment dat de Europese koloniale machten Afrika in hun greep trachtten te krijgen, een westerse cultuur oplegden, haar grondstoffen roofden en hun ogen voor de slavenhandel dichthielden, stichtte kardinaal Lavigerie in 1868 te Algiers de Sociëteit van de Missionarissen van Afrika (Witte Paters). Zij plantte zich een tiental jaren later in België in.

Negenhonderd negentig jonge landgenoten, Vlamingen en Walen, stapten in dit verhaal. Ze schreven een stuk geschiedenis en lieten een patrimonium achter dat zowel Afrika als ons land op de wereldkaart zette. Hun verhaal werd in dit boek opgetekend. Een verhaal van edelmoedigheid, menslievendheid en vroomheid maar ook met een keerzijde van vergissingen, mislukkingen en fouten. Rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal, neemt Alles in Afrika was mij lief u mee in dit indrukwekkend avontuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Serge Desouter
Uitgever
Uitgeverij Averbode|Erasme NV
ISBN
9789031734924
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Ultieme leestip