De hoed van Vermeer

de gouden eeuw en het ontwaken van de wereldeconomie

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Timothy Brook

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Aan de hand van details uit de schilderijen van Vermeer tekent Timothy Brook een schitterend beeld van de wereldeconomie van de zeventiende eeuw. Op het ene schilderij leunt een Nederlandse soldaat met een vilten hoed richting een lachend meisje. Op een ander schilderij weegt een vrouw zilverstukken bij een raam. Op een derde rollen enkele vruchten van een porseleinen schaal over een Turks tapijt. Je kunt de schilderijen van Johannes Vermeer bekijken om hun schoonheid maar Timothy Brook laat in dit boek de wereld achter de schilderijen zien. In een soepele en frisse stijl trekt Brook de handelsroutes na die het mogelijk maakten dat een beverpels, een Turks tapijt en een Chinese schaal tegelijkertijd in een Delftse huiskamer terechtkwamen. De Canadese historicus zet de handelsgeest van de Nederlanders tegenover die van de Chinezen, en laat zo zien dat in de Gouden Eeuw het begin ligt van de wereldwijde betrekkingen en de wereldhandel in onze tijd. De hoed van Vermeer werd onderscheiden met de prestigieuze Mark Lynton History Prize 2009

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Timothy Brook
Uitgever
BookSpot B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789028423558
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Aan de hand van details uit de schilderijen van Vermeer tekent Timothy Brook een schitterend beeld van de wereldeconomie van de zeventiende eeuw.

Op het ene schilderij leunt een Nederlandse soldaat met een vilten hoed richting een lachend meisje. Op een ander schilderij weegt een vrouw zilverstukken bij een raam. Op een derde rollen enkele vruchten van een porseleinen schaal over een Turks tapijt. Je kunt de schilderijen van Johannes Vermeer bekijken om hun schoonheid maar Timothy Brook laat in dit boek de wereld achter de schilderijen zien.

In een soepele en frisse stijl trekt Brook de handelsroutes na die het mogelijk maakten dat een beverpels, een Turks tapijt en een Chinese schaal tegelijkertijd in een Delftse huiskamer terechtkwamen. De Canadese historicus zet de handelsgeest van de Nederlanders tegenover die van de Chinezen, en laat zo zien dat in de Gouden Eeuw het begin ligt van de wereldwijde betrekkingen en de wereldhandel in onze tijd.

De hoed van Vermeer werd onderscheiden met de prestigieuze Mark Lynton History Prize 2009

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Timothy Brook
Uitgever
BookSpot B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789028423558
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Ultieme leestip