Dit is Limburg!

opstellen over Limburgse identiteit, gebundeld ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van het Sociaal istorisch Centrum voor Limburg

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoewel ‘de’ Limburger net zo min bestaat als ‘de’ Nederlander, identificeren veel Limburgers zich graag met wat zij als typisch Limburgs beschouwen. Limburg is ‘een beetje buitenland’ en in ieder geval anders dan de rest van Nederland. Maar waar zit hem dat ‘anders’ precies in? In dit boek trachten historici een antwoord te geven door de constructie van de Limburgse identiteit sinds het ontstaan van de provincie in 1839 onder de loep te nemen. Wat was de invloed van de late integratie van Limburg in Nederland? Hoe zit het met Belgisch-Limburg? Wat was de rol van het katholicisme, het carnaval en de blaasmuziek? Deze bundel is een aanrader voor iedereen in en buiten Limburg die geïnteresseerd is in de actuele vraagstukken van identiteit en eigenheid in een veranderende wereld!

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040086472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

Hoewel ‘de’ Limburger net zo min bestaat als ‘de’ Nederlander, identificeren veel Limburgers zich graag met wat zij als typisch Limburgs beschouwen. Limburg is ‘een beetje buitenland’ en in ieder geval anders dan de rest van Nederland. Maar waar zit hem dat ‘anders’ precies in? In dit boek trachten historici een antwoord te geven door de constructie van de Limburgse identiteit sinds het ontstaan van de provincie in 1839 onder de loep te nemen. Wat was de invloed van de late integratie van Limburg in Nederland? Hoe zit het met Belgisch-Limburg? Wat was de rol van het katholicisme, het carnaval en de blaasmuziek?

Deze bundel is een aanrader voor iedereen in en buiten Limburg die geïnteresseerd is in de actuele vraagstukken van identiteit en eigenheid in een veranderende wereld!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040086472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287